Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Malaga bezienswaardigheden - Mueum en geboortehuis PicassoDe bevolking van Málaga is trots dat Pablo Picasso in hun stad geboren is. Naast het geboortehuis van Picasso (Casa natal de Picasso) is er ook het Picasso museum (Museo Picasso).

 

 

 

Malaga bezienswaardigheden - Geboortehuis Pablo Picasso

Het geboortehuis van Pablo Picasso

In het geboortehuis van Picasso is tegenwoordig het hoofdkantoor van de Picasso stichting gevestigd, u vindt er werken van Picasso en er is een souvenirwinkeltje. U vindt het geboortehuis aan de Plaza de la Merced en het museum op nummer 8 aan de Calle San Augustin.

 

Malaga bezienswaardigheden - Museo Picasso

Museo Picasso

Het Picasso museum is gehuisvest in het Buenavista Palace, een belangrijk overblijfsel uit de Renaissance. Het museum herbergt een grootse schat aan Picasso-nalatenschappen. Er zijn hier meer dan 150 werken van de kunstenaar verzameld, door zijn familie aan het museum gedoneerd. Beide zijn open voor publiek van 10.00 uur tot 20.00 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen.

 

Malaga bezienswaardigheden - Pablo Picasso

Pablo Picasso

Pablo Picasso is geboren op 25 oktober 1881 in Malaga. Tijdens zijn leven ging Pablo Picasso door verschillende periodes van karakteristieke schilderstijlen. De Blauwe Periode van Picasso, van 1900 tot 1904 en de warmere Roze Periode 1905-1906 van zijn tijd in Parijs.

 

 

Malaga bezienswaardigheden - Schilderijen Pablo Picasso

Schilderijen van Picasso

Onder de historische werken zijn de meest gevierde de proto-kubistische Les Demoiselles d'Avignon (1907) en de Guernica (1937), een historische afbeelding van het Duitse bombardement op Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Bekijk alle bezienswaardigheden in Málaga>>

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.