Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Bezienswaardigheden Malaga - OverigeLees meer over Paseo del Parque, Mercado Atarazanas, Palacio Episcopal, Palacio de la Aduana, Ayuntamiento de Malaga, Iglesia del Sagrario, Iglesia de Santiago, Palacio de Marques de Valdeflores, Casa del Consulado en de Pasaje de Chinitos.

 

Malaga bezienswaardigheden - Paseo del Parque

Paseo del Parque

Het meer dan 100 jaar oude park kan bogen op een prachtige tropische tuin met uitbundige vegetatie. Het park ligt evenwijdig aan de haven van Malaga, van Plaza de la Marina tot het Plaza del General Torrijos. U wandelt in de schaduw van een aantal palmen, ficusbomen, ceders en cipressen... u kunt genieten van een lange lijst van exotische plantensoorten uit alle continenten van de wereld.


Malaga bezienswaardigheden - Mercado Atazaranas

Mercado Atarazanas

Mercado Atarazanas betekent "Markt de Scheepswerf". Het huidige gebouw, ontworpen door architect Joachim Rucoba werd gebouwd tussen 1876 en 1879 op de plaats waar eerst een scheepswerf was van Moorse oorsprong. Deze dagelijks (behalve op zondag) geopende vaste markt (tot 14.00 uur) biedt een ruim aanbod van stalletjes met groente, fruit, vis en lokale lekkernijen.


Malaga bezienswaardigheden - Palacio Episcopal

Palacio Episcopal

Dit bisschoppelijk paleis vindt u naast de kathedraal, het wordt beschouwd als de typische bouwstijl van de Malagueños uit de 18e eeuw.

 

 


Malaga bezienswaardigheden - Palacio de la Aduana

Palacio de la Aduana

Het Palacio de la Aduana (het paleis van de douane) dient tegenwoordig als hoofdkwartier voor de regionale overheid.

 

 


Malaga bezienswaardigheden - Gemeentehuis Malaga

Ayuntamiento de Malaga

Het stadhuis werd gebouwd tussen 1912 en 1919 en is een van de meest opmerkelijke modernistische gebouwen in Malaga.

 

 


Malaga bezienswaardigheden - Iglesia del Sagrario

Iglesia del Sagrario

De Iglesa del Sagrario is een kerk die gebouwd werd op de ruïnes van de belangrijkste Arabische moskee in de 15e eeuw in de gotische stijl. De kerk heeft een prachtig altaar en u vindt hem onder de rook van de kathedraal.


Malaga bezienswaardigheden - Iglesia de Santiago

Iglesia de Santiago

Deze kerk vindt u in de Calle Granada. Hij werd gebouwd in de 16e eeuw en is een mengsel van Gotische en Mudjar (Arabische) stijl. Pablo Picasso is in deze kerk gedoopt.

 Malaga bezienswaardigheden - Palacio de Marques de Valdeflores

Palacio de Marques de Valdeflores

Dit paleis werd gebouwd in de 18de eeuw als expositieruimte voor de Malagueños maar werd later overgenomen door een adellijke familie in 1895 voor persoonlijke doeleinden. In 1986 werd het opgekocht door de overheid en het huisvest nu verschillende verenigingen.


Malaga bezienswaardigheden - Casa del Consulado

Casa del Consulado

Het huis van het consulaat, aan het Plaza de la Constitución, werd gebouwd in de 18e eeuw in een neo-klassieke stijl en is uitgeroepen tot nationaal historisch monument.

 


Malaga bezienswaardigheden - Pasaje de Chinitas

Pasaje de Chinitas

In het historische hart van Málaga, aan het Plaza de la Constitución, ligt de Pasaje de Chinitas. Een kleine en smalle kruisvormige passage. Dit was tijdens een groot deel van de negentiende en twintigste eeuw de ontmoetingsplaats voor kunstenaars, stierenvechters en dichters, open voor kunst, vrije tijd, bijeenkomsten, passies en uitspattingen en een tevens populaire plek die diende als verzamelplaats voor de verschillende lokale ambachtslieden van die tijd.

Bekijk alle bezienswaardigheden in Málaga>>

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.