Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Malaga AirportDe luchthaven van Malaga, officieel Malaga Airport, is tevens de aanvlieg luchthaven voor de Costa del Sol. Malaga Airport ligt ongeveer 8 km van het centrum van Malaga en heeft ook uitstekende verbindingen naar de grote plaatsen aan de Costa del Sol.

Malaga Airport is een van de oudste vliegvelden in Spanje en is ook de locatie waar de eerste Spaanse luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1919. De IATA luchthaven code van Malaga Airport is AGP.

Aankomst en vertrek Malaga Airport

Het grootste deel van de vluchten op Malaga Airport komt uit en vertrekt naar andere luchthavens binnen de Europese Unie. De meeste passagiers komen uit Engeland, vanaf London Gatwick, Manchester en Londen Stansted. Deze Britse luchthavens worden gevolgd door andere Europese bestemmingen zoals Dublin, Parijs - Charles de Gaulle, Amsterdam - Schiphol, Brussel en Kopenhagen.

Malaga Airport in cijfers

Malaga Airport voorziet ook ruimschoots aan binnenlandse lijnvluchten naar de overige steden in Spanje, waarvan Madrid - Barajas, Barcelona, Palma de Mallorca en Melilla de belangrijkste zijn. In 2011, 12.823.125 passagiers, 107.397 vluchten en 2.991 ton vracht.

 

 

Officiële website Malaga Airport

De officiële website van de luchthaven van Malaga is: www.aena-aeropuertos.es

Klik hier voor:

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.