Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Openbaar vervoer MalagaMocht u geen huurauto in Malaga ter beschikking hebben dan kunt u zich ook met het openbaar vervoer redden.

 

 

 

 

Vanaf het vliegveld kunt u in minder dan 10 minuten met de trein naar het centrum Malaga. Ook vertrekken er bussen van het vliegveld naar het centrum van Malaga en zijn er stadsbussen in Malaga.

Taxi Malaga luchthaven

 • Tel. Radiotaxi: 0034 952 040 804
 • Tel. Unitaxi: 0034 952 333 333

Er zijn twee tarieven en diverse meerkosten.

 • Tarief 1: op werkdagen tussen 06:00 uur en 22:00 uur per kilometer
  € 0,84; wachttijd per uur € 18,47; minimale dienstverlening vanaf het vliegveld € 15,21.
 • Tarief 2: op werkdagen van 22:00 uur tot 06:00 uur en zaterdag, zondag en feestdagen: per kilometer € 1,03; wachttijd per uur € 23,09; minimale dienstverlening vanaf het vliegveld € 19,01.

Meerkosten:

 • Van en naar de luchthaven van Malaga: € 5,50
 • 's Nachts (tussen 00:00 uur en 6:00 uur): € 2,00
 • Van en naar de haven van Malaga: € 1,00
 • Pakketten of koffers groter dan 60 cm, € 0,45

 

 

 

Trein lange afstanden

Wilt u met de trein naar de Costa del Sol dan reist u naar het treinstation in Malaga, vanuit Madrid, Granada, Cordoba en Sevilla. Dit station heet officieel Maria Zambrano, maar wordt ook Malaga-Renfe of Viala genoemd, eigenlijk de naam van het winkelcentrum dat rond het station gebouwd is. Voorafgaand aan de AVE (hoge snelheidstrein), duurde de reis vanuit Madrid 4 uur, maar tegenwoordig is dat teruggebracht tot ongeveer tweeeneenhalf uur.

Regionale treinen (Cercanias)

Er zijn twee spoorlijnen die dit deel van de kust bestrijken: Van Malaga naar Fuengirola en van Malaga naar Alora. De treinen zijn comfortabel met airconditioning en klassieke muziek. Tickets kunnen worden gekocht bij kaartautomaten op de meeste stations of bij loketten. Als er geen kaartautomaat is kunt u een kaartje kopen bij de conducteur. De prijzen van de kaartjes zijn afhankelijk van het aantal zones waar u doorheen reist. Beide treinen hebben vijf reis-zones.

De trein van Malaga naar Fuengirola via Torremolinos en Benalmadena

 • Zone 0, Malaga centrum
 • Zone 1, San Andres, Guadalhorce en de luchthaven
 • Zone 2, Plaza Mayor, Los Alamos, La Colina, Torremolinos, Montemar-Alto en El Pinillo
 • Zone 3, Benalmadena / Arroyo de la Miel, Torremuelle, Carvajal en Torreblanca
 • Zone 4, Los Boliches en Fuengirola

De reis van Malaga naar Fuengirola duurt slechts 45 minuten. De eerste trein vertrekt vanuit Malaga centrum om 5:30 uur, en gaat vervolgens ieder half uur. De laatste trein is om 22:30 uur. Vanuit Fuengirola retour vertrekt de eerste trein om 06:27 uur en gaat vervolgens ieder half uur. De laatste trein vertrekt om 23:27 uur.

De trein van Malaga naar Alora

Zone 0, Malaga Renfe station
Zone 1, Los Prados
Zone 2, Campanillas en Cartama
Zone 3, Aljaima en Pizarra
Zone 4, Alora

Vanaf Malaga vertrekt de eerste trein is om 5:40 uur en de laatste om 22:10 uur. Vanuit Alora vertrekt de eerste trein om 6:20 uur en de laatste om 22:55 uur.

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.