Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Waar ligt Malaga?Malaga ligt in het zuiden van Spanje, aan de kust van de Middellandse Zee. De streek heet Andalusië en de kuststreek wordt de Costa del Sol genoemd.

 

 

Malaga stad

Malaga is zowel een stad als een provincie. Malaga is de vijf na grootste stad in Spanje en heeft een grote luchthaven, Malaga Airport, die tevens de aanvlieg luchthaven is voor de Costa del Sol. De afstand van Nederland naar Malaga is ongeveer 2500 kilometer. Málaga is een van de acht regionale hoofdsteden van Andalusië en de grootste kuststad in het zuiden met ongeveer 600.000 inwoners. De stad ligt in de buurt Sevilla en Granada en de strategisch goede positie in de Middellandse Zee maakt het gemakkelijk bereikbaar vanaf de zee.

Cultuur en ontspanning

De stad Malaga is een zeer fascinerende stad met een rijke en unieke geschiedenis, waardoor er voor bezoekers een grote verscheidenheid aan interessante dingen om te doen zijn. Naast alle culturele bezienswaardigheden is Malaga is een perfecte locatie om te genieten van het leven. De ontspannen mediterrane sfeer en het perfecte klimaat hebben gedurende bijna een half decennium veel toeristen aangetrokken.

De bevolking

De mensen in Malaga, genaamd Malagueños, staan bekend om uit te gaan en zijn altijd in voor een babbel, een drankje of om te eten. De stad heeft dan ook een grote variatie aan restaurants, bars en bodega's, die normaal de hele week gezellig druk zijn. De Malagueños zijn ook bijzonder trots op hun twee wereldberoemde burgers, de schilder Pablo Picasso en de acteur Antonio Banderas.

 

 

Industrie

De belangrijkste industriële sectoren in Malaga zijn de agrarische en de toeristische sector. Het klimaat, met meer dan 300 dagen zon en een jaar rond de gemiddelde temperatuur van 23 º C, maakt Malaga een perfecte locatie. Het perfecte weer in Malaga, samen met de vele mooie stranden in de omgeving maken de provincie een van de meest populaire plaatsen voor toeristen om te bezoeken in Spanje.

De haven

Afgezien van de bovengenoemde sectoren heeft Malaga stad de op een na grootste industriële haven in Spanje en het heeft ook een belangrijke productie van textiel en voedingswaren. De haven is in 2011 voorzien van een leuk wandelgebied met diverse winkels en restaurants - Muelle uno genaamd.

Kaart Zuid Spanje

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.