Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Stedentrip MalagaMalaga is een zeer geschikte stad voor een stedentrip. Neemt u een hotel in het centrum, dan bent u ervan verzekerd dat u de geweldige sfeer van de stad zult proeven!

 

 

Malaga, als de hoofdstad van de Costa del Sol, heeft een internationale luchthaven die gemakkelijk toegang biedt tot alle andere steden in Andalusië. De luchthaven van Malaga is een van de grootste in Spanje jaarlijks komen er zo'n 10 miljoen passagiers. Malaga dient ook als een belangrijke haven en industrieel centrum voor Zuid-Spanje. Toegang tot en het vertrek uit Malaga is gemakkelijk gemaakt door de snelweg N340 en langs de kust een spoordienst.

Stedentrip Malaga - centrum Malaga

De oude binnenstad van Malaga

Het centrum van Malaga is niet al te groot en heerlijk om doorheen te wandelen. Leuke restaurantjes, winkeltjes met snuisterijen, prachtige winkels met kleding, de grote warenhuizen, zoals "El Corte Inglès", u vindt het er allemaal. De gemoedelijke sfeer, verenigd met de vele leuke barretjes, tapasrestaurantjes en de mensen zal u zeker aanspreken. Vlak naast het centrum van Malaga ligt de haven "Muelle uno", een recent opgeknapt wandelgebied dat u zeker niet mag missen.

Vervoer

Voor een stedentrip naar Malaga hoeft u geen huurauto te nemen. Het openbaar vervoer is er prima geregeld, en boekt u een hotel in het centrum dan is alles op loopafstand. Wilt u een dagje naar Torremolinos of Mijas of een van de andere badplaatsen aan de Costa del Sol, ga dan met het openbaar vervoer of huur alleen voor die dag een auto.

Stedentrip Malaga - Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Malaga

Malaga is een stad met een rijke, meer dan 3000 jaar oude geschiedenis. Bij opgravingen zijn bewijzen ontdekt van de Carthagers, de Romeinen en de Moren. Als gevolg daarvan is er een grote selectie van historische monumenten in deze stad. Malaga kathedraal staat bekend als La Manquita, hetgeen "de kleine eenarmige dame" betekent. Hij wordt zo genoemd omdat er een toren ontbreekt. Vanwege de lange tijd die nodig was om de kathedraal te bouwen, is het een mix van diverse stijlen zoals de Renaissance, Barok en Neo-klassieke stijlen.

Dichtbij de Kathedraal van Malaga is het Alcazaba, een vijftiende-eeuws Moors fort en een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het dak van het Alcazaaba biedt een panoramisch uitzicht op Malaga stad en de haven. Iets verder is het kasteel van Malaga, dat op de Monte de Gibralfaro staat. Aan de voet van de heuvel is het gemeentehuis met daarnaast een museum in het Palacio de la Aduana. Malaga heeft zoveel interessante bezienswaardigheden dat u deze het beste kunt bekijken met de hop-on-hop-off bus, dubbeldekkers met een open dak. U ziet ze regelmatig rijden in de stad.

Malaga stedentrip - Festivals

Malaga festivals

Malaga is ook zeker een bezoek waard tijdens een van de vele festivals. De "Fiestas" hier zijn talrijk. De belangrijkste "Fiesta" is de Feria de Málaga, die plaatsvindt in het midden van augustus. Er is een prachtig "Drie Koningen Festival" in Malaga, elk jaar op 6 januari. Tevens de dag dat in Spanje de kinderen hun cadeautjes krijgen, in plaats van met Sinterklaas, want die kennen ze er niet. Tijdens Pasen zijn er vele prosessies met praalwagens en met puntmutsen geklede mensen.

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.