Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Musea MálagaMusea Málaga. Málaga kent een aantal interessante en bekende musea.

 

 

 

 

Museum Pablo PicassoMuseo Picasso de Málaga

Het Picasso museum is gehuisvest in het Buenavista Palace, een belangrijk overblijfsel uit de Renaissance. Het museum herbergt een grootse schat aan Picasso-nalatenschappen. Er zijn hier meer dan 150 werken van de kunstenaar verzameld, door zijn familie aan het museum gedoneerd. Beide zijn open voor publiek van 10.00 uur tot 20.00 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen. Meer info: www.museopicassomalaga.org


Fundacion Pablo PicassoFundación Pablo Picasso

Niet echt een museum maar meer een bezienswaardigheid... het geboortehuis van Picasso. U vindt het aan de Plaza de Merced. Meer info:
www.fundacionpicasso.malaga.eu


Museum Carmen Thyssen, MalagaMuseo Carmen Thyssen

De Carmen Thyssen-Bornemisza collectie, gratis beschikbaar gesteld aan het Museo Carmen Thyssen te Malaga, biedt een uitgebreide collectie van buitengewone samenstelling. De collectie wordt gekenmerkt door een bijzondere nadruk op de Spaanse kunst. Aangemoedigd door Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza, begon Carmen Cervera rond 1987 kunstwerken te verzamelen. In 1993 werd ze zich bewust van haar rol als verzamelaar. Het Museo Thyssen werd voor het eerst geopend in oktober 1992 en in juni 1993 heeft de Spaanse Staat ingestemd om de collectie te kopen.
Meer inf: www.carmenthyssenmalaga.orgMuseo CAC MalagaCentro de Arte Contemporáneo de Málaga

Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (museum voor moderne kunst) is gevestigd in een historische markt en is een toonaangevend centrum voor hedendaagse kunst in Zuid-Spanje. Bekende tijdelijke tentoonstellingen van internationaal bekende hedendaagse kunstenaars zijn vaak te zien in het CAC Malaga, maar ook werken van opkomende Spaanse kunstenaars en fotografen.
Meer info: www.cacmalaga.org


Museum over de kunst van de FlamencoMuseo del arte de Flamenco

Museo de Arte Flamenco is een klein museum met veel informatie over de geschiedenis van de de flamenco dans en -muziek in Málaga. U kunt een rondleiding krijgen door het museum, de voertaal is Spaans. Ondanks dat u wellicht geen Spaans spreekt is het leuk om te doen. U ziet een uitgebreide collectie van alles wat bij de cultuur van de flamenco hoort, zoals oude grammofoonplaten en grammofoonspelers, gitaren, sjaals en jurken. U vindt dit museum aan de Calle Ramon Franquelo 4 (in de buurt van de Plaza de la Merced). Het is geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur. Maandag's gesloten.


Overige musea in Málaga

  • Museo de Bellas Artes (museum voor schone kunsten)
  • Museo Municipal de Málaga (stedelijk museum)
  • Museo Interactivo de la Música (MIMMA)
  • Museo de Artes y Tradiciones Populares (museum van populaire tradities)
  • Museo Císter
  • Museo Catedralicio de Málaga (Religieus museum in de kathedraal)
  • Museo Taurino Antonio Ordoñez
  • Museo Revello de Toro

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.