Malaga Reisgids
Uw Malaga reisgids online

Klimaat MalagaMálaga ligt in het zuiden van Spanje en heeft een aangenaam mediterraan klimaat het hele jaar door, met heldere zonnige dagen, het grootste deel van het jaar.

 

 

Een zonnig klimaat...

De combinatie van bergachtig terrein, samen met de kustlijn zorgt voor een zeer zachte winter met een gemiddelde temperatuur tussen de 13 en 23 graden. De zomers zijn droog en heet en er worden temperaturen bereikt tot soms wel tot 39 graden. Gelukkig is de luchtvochtigheid doorgaans laag, waardoor de hitte comfortabel is en niet plakkerig.

 

 

Het klimaat in de winter

Klimaat MalagaHet klimaat in de winter in Málaga is iets minder voorspelbaar, met een paar buien vooral in oktober (herfst) en april of mei (voorjaar) en ook enkele regendagen in de winter. Als u Málaga tijdens de zomermaanden bezoekt is het raadzaam om kleding in te pakken die u koel houden, maar maak ook ruimte vrij in uw koffer voor een jas en een fleece-trui voor de koele avonden.

Wat pakt u in voor uw reis naar Malaga in de winter?

Voor de wintermaanden kunt u beter wat warmere kleding inpakken, want ondanks de zon, kunnen de temperaturen op winderige dagen behoorlijk omlaag gaan.

Malaga Reisgids

Malaga Reisgids

Op deze reisgids willen wij u speciaal wijzen. Geschreven en gefotografeerd door twee mensen met hart voor deze stad. Leuk geschreven en zeer informatief. Vergeet deze reisgids niet als u naar Málaga gaat! Bestel hem hier.